[...] o 300kcal wiecej od diety naleznej dla wieku i aktywnosci fizycznej kobiety nie bedacej w ciazy. Nocnym napadom glodu można zapobiec jedzac kolacje zawierajaca weglowodany(cukier wolniej się wchlania i nie ma naglego odczucia glodu),kluski,ziemniaki,pieczywo,platki zbozowe lub kasze,oprocz jarzyn i miesa lub nabialu. W razie problemow z [...]
[...] to wlasnie tego zlotego mam. Cukrzyca podobno ma wplyw na stawy. Ma to zwiazek z podwyzszonym poziomem curu we krwi. O co tak dolkadnie chodzi i co powoduje w stawach wysoki cukier nie wiem. W kierunku boleriozy mam teraz zrobic dokladniejsze badania bo to juz 1/2 roku jak na antybiotykach jade. Tez mam namiar na fachowca z Katowic jak by ktos [...]
W sumie z tymi jajami ile ludzie, tyle opinii }:-( No i ostatnio zrobiłam sobie morfologię + gluzkoze i cholesterol, no i cukier mam w normie, ale wysoko. Zastanawia mnie to, bo praktycznie nie jem cukru, wiadomo, mam węglowodany w diecie typu banan (które zresztą zastępuję teraz jabłkiem), płatki owsiane, ale te z koleji powinny pomagać w [...]
a cukier to weglowodany wiec sa to swietne napoje dla kazdego koxa a cukier to wysokie IG, silny wyrzut insuliny, wyjąca trzustka, kilo fatu, nagły spadek cukru we krwi po wyrzucie, lekkie osłabienie w jego wyniku, dziwne uczucie ssania w żołądku i chęć sięgnięcia po coś do zjedzenia... Błędne koło. Co dalej będziemy analizować? Wafelki? Żelki? [...]
A co do pierwszego pytania to mam wrażenie że bardziej niekorzystny będzie produkt z wysokim IG nawet mimo tego że ma mniej węgli.W końcu będzie to szybki napływ a więc cukier szybciej skoczy co spowodje że w danej chwili insy we krwi bedzie więcej.A dużo insy na raz to nie za dobrze.
[...] jeszcze wszystkie wyniki badan. z grubsza to mam tsh=4, niewiele ponad norme testosteronu, za wysoki kortyzol i lh, podejrzewane pco (duzo drobnych torbieli na jajnikach), cukier niski- 58 na czczo, a przy tescie obciazenia glukoza (75g gluzkozy) po 2h we krwi poziom wynosil 74. nie wiem, czy z prolaktyna jest ok (16), ale chyba jeszcze w [...]
[...] i innych południowo-wschodnich krajów azjatyckich. Według szacunków zużycie liści Stevia rebaudiana do produkcji stewiozydów i ekstraktów oraz słodzików zastępujących cukier wynosiło 700-1000 t (sucha masa) w 1979 r. i 1500-2000 t w 1991 r. Stewiozydy charakteryzują się dużą stabilnością w odniesieniu do pH i temperatury. Mają delikatny [...]
[...] razem z tłuszczem), - zawiera kwas linolowy, o właściwościach przeciwutleniających, który zapobiega chorobom serca, - jest odpowiednie dla osób z nietolerancją laktozy (cukier mlekowy), ponieważ podczas procesu klarowania masła - laktoza zostaje usunięta, - zawiera kwas masłowy, który jest głównym składnikiem odżywczym dla komórek nabłonka [...]
[...] tłuszczu, to trzeba faktycznie poprawić. Co do Carbo i odchudzania mam wątpliwości. Z tego co wiem spalanie tłuszczu przy obecności glukozy jest efektywniejsze. Poza tym jak cukier za bardzo spadnie, to mięśnie sztywnieją, słabo się robi, kręci się w głowie i trzeba kończyć. Ale dokładnie jak lepiej nie potrafię ocenić. Trening ma być przyjemny, [...]
sachem - prawie dobrze ale nie do końca Laktoza to taki cukier - nazwijmu go prostym choć ne ido końca - bo to dwucukier i teraz sprawa wygląda tak : jeśli brak enzymu to wtedy laktoza sie nei rozkłada na cukry proste - nei może zostac wchłonięta przez sciane jelita do naczyń włosowatych - zostaje jako balast w jelicie - i mamy tego wynik w [...]
[...] + owoce -> rodzynki/banan/pomarancze najlepiej mix - czy takie jakie Ci podchodza najlepiej albo shake bialkowy + lod owocowy/sorbet jakis! \-) powaga 0% tluszczu - tylko cukier - wiec porcja p[o treningu 100-300ml jak znalazl tak wiec masz juz kilka wyjsc zaraz po treningu - w kazdym jest bialko w prochu (eaa/wpc/izolat/mix) albo gainer albo [...]
WODYN , Obliques albo ktoś kto ma wiedzę na ten temat, mam takie pytanie: Czy biorąc pod uwagę, że największe reakcje anaboliczne zachodzą 36-48h po skończonym treningu, w tym czasie mam się więcej obżerać węglowodanami? Chcę wykorzystać absolutnie każdą możliwość. Jeśli jest większa synteza białek to jest potrzebna większa energia, a najlepszym [...]
[...] Tak Po krótce to jest jak zjesz Weglowadany prsote o dużym ig wszybko we krwi pojawia sie mega wysoki poziom cukru wtedy nastepuje wyrzut insuliny i prowadzi ten cukier do komorek tłuszczowych jesli w danej chwili nie jestes po jakims wysiłku fizycznym lub w trakcie Natomiast Węgle złożone musza pierw sie strawic na proste nie [...]
Jeżeli mowa o szkodliwości to chciałbym ci przytoczyć kilka słów na temat cukru ktrego w porcji goliath jest az 55g!!!!!!: -"Cukier podnosi poziom insuliny, hamując uwalnianie hormonów wzrostu, co prowadzi do obniżenia odporności. Ponadto badania dowodzą, że nadmierna ilość tego składnika niszczy białe komórki, które chronią organizm przed [...]
[...] -można jeść bez ograniczeń,aczkolwiek nie należy spożywać niektórych produktów(m.in. gotowana marchewka, białe pieczywo, polerowany ryż, buraki, kukurydza, ziemniaki i cukier...-przynajmniej w pierwszej fazie)odpowiednio dobierać składniki , pory posiłków itp.Najważniejszy jest indeks glikemiczny danych produktów(im niższy tym lepszy)-a on [...]
[...] laczenia tluszczy z weglowodanami. Zalozmy ze na czczo wypije szklanke wody z glukoza (IG=100, poziom cukru mocno podskoczy we krwi) a potem przez 3 godziny nic nie jem (cukier wraca do normy) - czy lamie w ten sposob MM? Dlaczego pytam -> kreatyne powinno sie pic z glukoza i zastanawiam sie czy jesli wypije ja 3 godziny przed sniadaniem [...]
[...] AD i znalazłam troche ciekawostek i jest coś co bardzo mnie zainteresowało ,piszesz że asparm podnosi poziom cukru we krwi ,ja na montim spożywam dużo asparmu w zamina za cukier ,wiem że lepsza była by tu fruktoza ,niewiem może powinnam zastąpić nią ten asparm ?Prosze o bliższe informacje(jak znajdziesz dla mnie czas Beatos na temat diet jest [...]
[...] zobaczyć poziom po ustabilizowaniu się) natomiast, najwyższy poziom cukru we krwi obserwuje się ok. 30 minut po posiłku (a nam chodzi o to aby zobaczyć czy dany posiłek wywołuje niebezpieczny skok poziomu cukru, który powiązany jest jak wiemy, ze skokiem poziomu insuliny...) Tak więc powinniśmy badać cukier ok. 30 minut po posiłku. Pozdrawiam
[...] całkowitego i LDL i obniżonego poziomu "dobrego cholesterolu" HDL. " Bezpośrednią przyczyną miażdżycy są węglowodany, a szczególnie fruktoza, czyli cukier z miodu, owoców i z cukru, który wytwarzają cukrownie. Do wytworzenia cholesterolu potrzebna jest niezbędnie specjalna maszyna. Jest nią NADPH, czyli nukleotyd [...]
[...] opracował opatentowaną, wyspecjalizowaną mieszankę składającą się z kombinacji rozgałęzionych maltodekstryn o wysokiej masie cząsteczkowej wraz z Palatinose(to doskonały cukier nie powodujący skoków glukozy we krwi, wywołujących wzrost poziomu insuliny (posiada niski indeks glikemiczny), nie przyczynia się także do powstawania próchnicy, oraz [...]